Έντονες αντιδράσεις για τις προσλήψεις δημοσιογράφων στην ΕΡΤ – σκληρή απάντηση από την ΕΣΗΕΑ!

του Νίκου Κούτρικα

Είναι λογικό να προκαλούν… και να επιφέρουν αντιδράσεις οι προσλήψεις δημοσιογράφων στην ΕΡΤ ! Για μία ακόμα φορά έγιναν προσλήψεις…
“αρεστών” του συστήματος της δ/νσης ειδήσεων της ΕΡΤ και έσυραν στην ανεργία 103 άτομα όπου μαζί και με τους περσινούς “κομμένους” τιμωρήθηκαν μαζί επειδή εργάστηκαν πολλά χρόνια στην ΕΡΤ ! Ακολουθήθηκε… ο ίδιος δρόμος με πέρσι των “επιτροπών μακελειού απολύσεων” για να απομακρυνθούν συνάδελφοι με πολλά χρόνια στην ΕΡΤ και να προσληφθούν νέοι του συστήματος που ισχύει τα δύο τελευταία χρόνια στην ΕΡΤ…! Είναι τουλάχιστον ανθρωπίνως δυνατό… ή διοίκηση της ΕΡΤ να παραιτηθεί όσο για τον τομέα ενημέρωσης να γίνουν άμεσα αλλαγές και να προσληφθούν εκ νέου όλοι οι άδικα απολυθέντες της ΕΡΤ των δύο τελευταίων ετών διαφορετικά θα βρεθούν υπόλογοι σε πολλά σημεία… Πάντως η ΕΣΗΕΑ έβγαλε επιτέλους ανακοίνωση… η οποία καλύπτει όλους τους απολυθέντες της τελευταίας διετίας μακελειού των δημοσιογράφων της ΕΡΤ…την παραθέτω συνημμένα:

” ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ” 16 Φεβρουαρίου 2012 Η Διοίκηση της ΕΡΤ με μια απεγνωσμένη προσπάθεια επιχειρεί να απολογηθεί για τη «σφαγή των συμβασιούχων», στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καταφεύγοντας σε απολύτως φιλολογικές επισημάνσεις, με μια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου. Δεν μπορεί, όμως, να κρύψει με τίποτα ούτε τις ευθύνες της, δηλαδή, τον αποκλεισμό 103 δημοσιογράφων, που προστίθενται στους συναδέλφους μας -οι οποίοι «κόπηκαν» κατά τις προηγούμενες εξίσου διαβλητές διαδικασίες- ούτε και το γεγονός ότι οι αποφάσεις της ξεπερνούν ακόμη και το νόμο πρόκληση Παπακωνσταντίνου, που αφορά μειώσεις κατά 50% των συμβάσεων. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί για άλλη μια φορά τη Διοίκηση της ΕΡΤ και την κυβέρνηση να αναλογιστούν το μέγεθος των ευθυνών τους και επισημαίνει ότι οφείλουν: 1.Να δώσουν στη δημοσιότητα, αφ’ ενός τα κριτήρια που αυθαίρετα καθόρισε το Δ.Σ. της ΕΡΤ και, αφετέρου, τη μοριοδότηση, στην οποία επεδόθη με πάθος η επιτροπή αξιολόγησης για να αποκλείσει συναδέλφους. 2.Να ανανεώσουν όλες τις συμβάσεις, δεδομένου ότι δεν έπαψαν να υφίστανται οι ανάγκες, τις οποίες εκλήθησαν να καλύψουν οι συνάδελφοι, σύμφωνα με τη δημόσια προκήρυξη του 2010. 3.Να αποκαταστήσουν με πρόσθετη διαδικασία όλους όσοι παράνομα και καταχρηστικά απολύθηκαν στο παρελθόν ή αποκλείστηκαν με παρεμφερείς αυθαίρετες διαδικασίες κατά την εξέταση των δικαιολογητικών τους, το 2010. Όλοι διατηρούν αναφαίρετο το δικαίωμά τους στην εργασία. Σχετική επιστολή εστάλη χθες στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής: « Τα πρωτοφανή, που κυριαρχούν αυτή την περίοδο στην ΕΡΤ, με την σκανδαλώδη διαδικασία, η οποία οδήγησε «στην σφαγή των συμβασιούχων», αναδεικνύουν το πρόβλημα έλλειψης διαφάνειας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Η διοίκηση, διευθυντικά στελέχη και συνεργάτες τους με την παράκαμψη διαδικασιών, με την ανακάλυψη «συντελεστών βαρύτητας» του διευθυντικού δικαιώματος, καθιερώνουν πρακτικές προγραφών εργαζομένων. Η ΕΡΤ Α.Ε. οφείλει πολλά και ενδεχομένως τα περισσότερα στην εργασία και τη συμμετοχή των συναδέλφων, οι οποίοι ωστόσο κακήν κακώς εκδιώκονται ως συμβασιούχοι, που αν και καλύπτουν πάγιες ανάγκες, ξαφνικά για τη διοίκηση και την κυβέρνηση «περισσεύουν» ή άλλοι οδηγούνται στην εφεδρεία και υποχρεωτικά στην έξοδο από την ΕΡΤ και το επάγγελμα, με πρόωρη συνταξιοδότηση. Αντιλαμβάνεστε ότι ταυτόχρονα με τις απαράδεκτες πολιτικές επιλογές της περιόδου, η ΕΡΤ Α.Ε. έχει μετόχους, που ευθύνονται και γι’ αυτά, αλλά και διοίκηση η οποία ελέγχεται ως προς τη νομιμότητα ή μη των αποφάσεών της. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει υποχρέωση να σας εγκαλέσει αλλά και να σας καλέσει να τηρήσετε τη νομιμότητα και ταυτόχρονα να διασφαλίσει, με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του, τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων».

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: